Τα ζώα είναι σαν τον άνθρωπο μόνο που δεν μπορούν να σου μιλήσουν. Για να ασχοληθείς με τα ζώα πρώτα πρέπει να γνωρίζεις την γλώσσα τους, να έχεις θέληση, υπομονή και πολύ αγάπη.

Η αγελάδα δεν έχει και πολλά μυστικά. Μερικά από τα μυστικά της;

Το φθινόπωρο το κοπάδι φεύγει στο βουνό. Όταν χαλάσει ο καιρός αρχίζουν να χοροπηδούν, να χορεύουν και να παίρνουν το δρόμο για τα μαντριά.

Η αγελάδα ξεχωρίζει το μικρό της από το φώναγμα και από την

μυρωδιά του. Με τον ίδιο τρόπο και το μικρό της ξεχωρίζει τη μάνα του.

Άλλες αγελάδες όταν θέλουν να γεννήσουν ξεκόβουν από το κοπάδι τους και φεύγουν τόσο μακριά που για να τις βρεις πρέπει να γίνεις και ντέντεκτιβ.

Θα σας αφηγηθώ μια μικρή ιστορία. Το καλοκαίρι όλο το κοπάδι είναι ελεύθερο να βόσκει όπου θέλει. Το βράδυ όμως επιστρέφει πίσω για τα μικρά. Κάθε βράδυ ο πατέρας μου μετράει τα ζώα. Εκείνο το βράδυ έλειπε μια αγελάδα. Κάπου είχε κρυφτεί για να γεννήσει.

Την άλλη μέρα η αγελάδα ήρθε στο κοπάδι χωρίς να έχει το μικρό της. Για πέντε μέρες η αγελάδα έκρυβε το μικρό της. Το βράδυ ερχόταν στο μαντρί και το πρωί έφευγε  από το κοπάδι χωρίς να την καταλάβει. Ο πατέρας μου συνέχεια έψαχνε να βρει ίχνη από το μοσχαράκι , αλλά τίποτα.

Ήταν απόγευμα. Ο πατέρας μου πήγε στο μαντρί και βλέπει έξω από την πόρτα ένα κόκκινο μοσχαράκι. Στα πεντακόσια μέτρα  ήταν η μητέρα του, που φώναζε τον πατέρα μου σαν να του έλεγε « να το μοσχαράκι μου, δες το τι όμορφο που είναι!»

Χρυσόστομος Χατίνογλου Ε΄ τάξη

κουδούνι. Τώρα θα περιμένουμε να μας ανοίξουν….

-Τρελάθηκες; Του λέει ο μικρός. Θέλεις να μας  πιάσουν; Τρέχω.

Ανέκδοτο

Η πεντάχρονη Ελένη λέει στη μαμά της:

-Μαμά, τα μαλλιά σου είναι πολύ ωραία, αλλά γιατί έχεις και μερικές άσπρες

Ένας παππούς εκεί που περπατάει, βλέπει ένα 5χρονο αγοράκι να προσπαθεί να φτάσει το κουδούνι ενός σπιτιού. Ο μικρός τεντώνετε, τεντώνετε, αλλά το κουδούνι  είναι πολύ ψηλά και δεν τα καταφέρνει. Τότε ο παππούς πλησιάζει:

-Κάτσε να σε βοηθήσω! Του λέει και χτυπάει το

τρίχες;

-Κάθε φορά που είσαι κακό παιδάκι και με  στεναχωράς, τότε στο κεφάλι μου φυτρώνει μια άσπρη τρίχα. Κατάλαβες;

-Αμ, πως δεν κατάλαβα! Φαντάζομαι τι θα έχει τραβήξει από εσένα η κακομοίρα η γιαγιά.

 

Από τους δεινόσαυρους στα μαμούθ

μεγάλου μετεωρίτη. Μετά την πτώση του μετεωρίτη όλη η επιφάνεια της Γης γέμισε με σκόνη για αρκετά  χρόνια. Αυτή η σκόνη οδήγησε στην μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που έκανε αφιλόξενη τη γη για τους δεινόσαυρους. Δεν άντεχαν το κρύο αλλά και δεν έβρισκαν αρκετή τροφή για να θρέψουν τα τεράστια σώματά τους. Όλα αυτά τους οδήγησαν

στην εξαφάνιση

    Μετά από την εξαφάνιση των δεινοσαύρων μπόρεσαν να επιβιώσουν μερικά θηλαστικά που είχαν εμφανιστεί την εποχή των δεινοσαύρων. Πολλά από αυτά ήταν μικρόσωμα κι έτσι ήταν πιο εύκολο να βρουν τροφή και είχαν ζεστή γούνα . Τα μαμούθ  τα μεγαλύτερα θηλαστικά της στεριάς κυρίεψαν τη Γη. Μερικά είδη δεινοσαύρων εξελίχτηκαν σε μια μορφή που έμοιαζαν σαν πουλιά.

Ομάδα : Μικροί Αϊνστάιν

Μαρία Μυλοπούλου

.

Όταν άρχισε η εποχή των παγετώνων, πολλοί δεινόσαυροι και μικρόσωμα ζώα μετανάστευαν σε διάφορα μέρη για να βρουν τροφή, στέγη και ζεστασιά. Λόγω των καιρικών συνθηκών.

Οι παγετώνες πιθανόν προκλήθηκαν από τις αλλαγές που έφερε στη γη η πτώση ενός

Επάγγελμα κτηνοτρόφος;

Σελίδα 3

Πλαίσιο κειμένου: Γ
ιατί  εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι;
Ποια πλάσματα τους διαδέχτηκαν;
Πλαίσιο κειμένου: Τι έχει να μας διηγηθεί ένας κτηνοτρόφος;
Πλαίσιο κειμένου: Εδώ γελάμε

ανέκδοτα