αρχική

δημοτικό σχολείο Αδριανής

Τουριστικός οδηγός του Δήμου μας

περισσότερες φωτογραφίες της περιοχής

Ευέλικτη ζώνη

σταυρόλεξα

αγωγή υγείας

<γιορτές>

 

 

 

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Γεωγραφίας της Ε' τάξης, αποφασίσαμε να κάνουμε έναν τουριστικό οδηγό της περιοχής μας.

Ξεκινήσαμε με τη συλλογή ορισμένων φωτογραφιών από τα διάφορα χωριά του Δήμου μας. Άλλωστε μην ξεχνάτε πως "μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις". Επιπλέον ελπίζουμε η φυσική ομορφιά του τοπίου να προκαλέσει το ενδιαφέρον σας και να σας οδηγήσει και ως επισκέπτες στα μέρη μας!

 

Μάθετε για την Εκκλησία του χωριού μας

Δείτε τη θεμελίωση του ιστορικού σχολείου μας

Αρχοντικά της περιοχής

 

Από εδώ μπορείτε να μεταβείτε σε άλλο ιστότοπο όπου θα βρείτε χάρτη του Ν.Δράμας και τα Δημοτικά διαμερίσματα, μεταξύ των οποίων θα εντοπίσετε και το δικό μας, το Δημ.Διαμ. Νικηφόρου

 

 

Το χωριό Αδριανή όπου βρίσκεται και η έδρα του διεδρικού Δημοτικού σχολείου μας. Εκεί φοιτούν οι μαθητές των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου μας. Τα μεγαλύτερα παιδιά, της Ε΄ και Στ΄ τάξεως του Δημοτικού σχολείου φοιτούμε εδώ στο Νικηφόρο.

Οι μαθητές μετακινούνται με ταξί από χωριό σε χωριό προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους.

Η Αδριανή διαθέτει ένα πανέμορφο πάρκο ζώων (δασάκι αναψυχής) που αποτελεί πόλο έλξης για πολλά γειτονικά σχολεία, ως χώρος εκπαιδευτικής εκδρομής.

 

περισσότερες πληροφορίες

 

 

 

Χωριά όμορφα, γραφικά, μα σχεδόν νεκρά, θα συναντήσει κανείς στην περιοχή μας . Τα πέτρινα σπίτια γίνονται ένα με το βράχο του βουνού. Η θέα που σου προσφέρουν είναι μοναδική.

Ψηλόκαστρο.

 

 

 

 

 

Η θέα από τα υψώματα της Ψιλής Ράχης είναι μαγευτική καθώς βλέπεις στα πόδια σου να ξετυλίγεται ένα μεγάλο μέρος του εύφορου κάμπου του Ν.Δράμας. Οι μαθητές αυτού του γεωργοκτηνοτροφικού χωριού είναι αυτοί που κάνουν κάθε μέρα την μεγαλύτερη διαδρομή για να φτάσουν στο σχολείο μας.

 

Σύντομα θα εμπλουτίσουμε τον τουριστικό μας οδηγό με περισσότερες  πληροφορίες καθώς οι μαθητές θα τις συλλέγουν σταδιακά.